Ferma de vaci AGROZOOTEHNICA SRL Comisani, Dambovita

Prezentare generală

Descriere

AGROZOOTEHNICA SRL a fost înființată în anul 2002, având ca scop creșterea, producția și reproducția vacilor de lapte. Activitatea a început în anul 2003 la ferma zootehnica din sat COMIȘANI, com. COMIȘANI – jud. DÂMBOVIȚA, odată cu construirea unui grajd de vaci – 20 capete și achiziționarea a 20 de juninci și utilaje aferente, în cadrul HG 865/2003. Odată cu demararea programelor SAPARD în România, AGROZOOTEHNICA SRL a demarat și finalizat trei proiecte care au avut ca scop mărirea capacităților de producție și îmbunătățirea condițiilor de lucru și asigurarea igienei și calității laptelui – materie prima, bunăstarea animalelor prin dotări performante, conform standardelor UE.

În ferma se pot crește:

– 200 capete vaci la muls (două grajduri);

– 100 capete vaci înțărcate, juninci și tineret femele pregătire pentru monta (un grajd);

– 70 capete tineret femele 3-18 luni (un grajd);

– 30 capete vitei 0-3 luni (cușete).

Vacile de lapte se cresc în stabulație liberă în două adăposturi prevazute cu separatoare de cușetă individuale, front de furajare cu autoblocare, paturi de odihnă din buret acoperit cu covor de cauciuc, adăpători basculante, perii rotative oscilo-batante pentru periajul zilnic al animalelor, ventilatoare electrice pentru combaterea stresului termic pe timpul verii și plase laterale antivânt pe laturile adăposturilor. Vacile de lapte sunt împărțite pe grupe (în cele două grajduri) unde sunt furajate cu o remorca tehnologica în funcție de starea fiziologica, cu furaje produse în majoritate pe terenurile exploatate de societate. Evacuarea dejecțiilor se face cu ajutorul a două stații hidraulice prevăzute cu câte două pluguri raclor pe fiecare grajd, gunoiul fiind evacuat într-un canal colector comun iar de aici după mixare este transportat la lagună după care se împrăștie pe terenurile agricole ale fermei.Laptele se transportă automat (fără intervenție umană), prin conducte din inox de la instalația de muls la bazinul de lapte care are o capacitate de .6000…litri.

În prezent în proprietatea societății se află un număr de 120 de vaci lactație.Cantitatea medie de lapte rezultată este de 60.000 litri/lună.Fiecare vacă are la gât o curea cu un transponder (microcip) unde se stochează toate datele aferente animalului despre furajare, producția de lapte, reproducție, etc., iar cu ajutorul procesorului Alpro se pot descărca și stoca în PC de la intrarea animalului în exploatație până la părăsirea exploatației . Evidența animalelor se face atât scriptic în Registrul exploatației cât și electronic în RNE (registrul național al exploatațiilor), de unde rezultă o monitorizare continua on line din partea APIA, ANSVSA etc. Vacile înțărcate și junincile se cresc în stabulație liberă în adăpostul prevazut cu separatoare de cușeta individuale, front de furajare cu autoblocare, paturi de odihna, adăpători, perii rotative oscilo-batante pentru periajul zilnic al animalelor, ventilatoare electrice pentru combaterea stresului termic pe timpul verii. Evacuarea dejecțiilor se face cu ajutorul unui încărcător frontal prevazut cu lama de gunoi. În prezent în proprietatea societății se află un număr de 23 vaci înțărcate și 25 juninci.Tineretul femel 3 – 18 luni este crescut pe grupe de vârstă în boxe collective, adăpostul este prevăzut cu adăpători, iar dejecțiile se evacuează cu încărcătorul frontal prevazut cu lama de gunoi. Animalele se pot plimba liber în cele două padocuri construite de o parte și cealaltă a grajdului.În prezent în proprietatea societății se află un număr de 25 tineret femel.Tineretul femel și mascul 0 – 3 luni este crescut pe grupe de vârstă în cușete individuale și colective iar restul tineretului în stabulație liberă.În prezent în proprietatea societății se află un număr de 22 tineret femel și mascul cu vârsta între 0 și 3 luni.

Terenuri

Suprafața totală a terenului aferent fermei = 46.808 mp;

Situația juridică a terenului: Proprietate privata a AGROZOOTEHNICA SRL

Ferma are următoarele vecinătăți:

-la N – DE 157;

-la S – DE 158;

-la E- teren proprietatea Barcun Ion;

-la V – teren în administrarea Primăriei Comișani (islaz) și teren proprietatea moștenitori Dănciulescu Vasile;

Suplimentar față de terenul aferent fermei, societatea deține în proprietate 45 ha de teren arabil extravilan situat pe raza localităților Comișani și Secuieni, jud. Dâmbovița, la care se adaugă o suprafață de 120 ha teren arabil în arendă, terenuri care sunt exploatate cu utilajele proprietatea societății, producția de furaje rezultată fiind dirijată spre consumul animalelor din fermă.

Aprovizionare

Furnizorii de materii prime, materiale şi utilități asigură societății resursele necesare producției, constând în motorină, sămânță, îngrășăminte și pesticide pentru sectorul vegetal și concentrate, borhoturi, lapte praf și suplimente minerale pentru sectorul zootehnic. Alegerea furnizorilor se face în funcție de calitatea materialului, termenul de livrare şi preţ.

Aprovizionarea se efectuează în acord cu tehnologia de producție, fără a se crea imobilizări în stocuri.

Oferta de pe piaţă este în continuă creștere, ceea ce permite o negociere reală şi conduce la o micşorare a preţurilor de achiziție.

Politica de preț a societății este axată pe maximizarea raportului calitate-preţ , care să asigure un flux bănesc ascedent şi constant.

Desfacere

Agrozootehnica S.R.L, livrează întreaga producție de lapte către procesatorul Danone S.A.

Animalele pentru sacrificare se livrează către Neval Prod S.R.L. Pietroșita și către Brutus Impex S.R.L. Mănești;

Vânzarea de juninci din prăsilă proprie se poate face către fermele interesate.

 Pret : 2 000 ooo euro

Localizare